Det här händer 2018

Årsmöteshelg 23-25 februari 2018, Stockholm
Föreningens årsmöte kommer att hållas i Stockholm den 24 februari 2018.
Seniorlärare Sheila Haswell från England är inbjuden för undervisa på den workshop som arrangeras i under helgen.
Läs mer om Sheila: www.iyengar-yoga-shala.co.uk/sheila-haswell
För mer information om årsmöteshelgen se pdf-fil nedan.
Observera att det är bytt lokal för årsmöteshelgen!

Workshopen med Sheila Haswell är fullbokad.

Vill du stå på reservlistan eller bara delta i årsmötet, var vänlig kontakta årsmötets kommittén på anmalan.iyfse@gmail.com

Workshop med Seniorlärare Ingela Abbott, 16-18 mars 2018 i Umeå
Ingela Abbott som var vår workshoplärare vid årsmötet 2017 kommer tillbaka till Umeå. Hon är en mycket omtyckt och duktig senior Iyengar yogalärare, verksam i USA, uppvuxen i Sverige. Ingela är känd för sin förmåga att undervisa blandade grupper på ett både trivsamt och utmanande sätt.
Kontakt:
Mer information kommer på www.pranafriskvard.se och www.yoga-hornefors.se
Anmälan: yoga.asaokiki@gmail.com
 

Helgretreat med Andrea Hedenskog, 23-25 mars 2018 på Brännö, Göteborg
Tanken med en retreat är att du ska kunna ta ett steg tillbaka från vardagslivet och ägna dig åt sådant som ger dig glädje och sinnesfrid. Vi yogar i Brännö Yogas vackra studio. Det kommer att finnas tid över att uppleva skärgårdsnaturen, massage samt möjlighet till bastu och havsbad. Boende ordnar du själv och vi hjälper dig gärna.

Temat på denna yogaretreat är att fördjupa sig i sk bakåtböjare. Detta innebär att vi systematiskt kommer att stretcha och stärka den muskulatur och de områden som är huvudfokus när det kommer till att göra välbalanserade och välgörande ”bakåtböjare” såsom tex danurasana (bågen) och urdhva danurasana (brygga). Då det endast är tio platser kommer du att få mycket individuell coachning. Efter retreaten får du ett program som du kan göra hemma. Din lärare är Andrea Hedenskog, certifierad Iyengaryogalärare. För anmälan och mer information se: www.brannoyoga.se

Yogaretreat med Lisbet Wikman 2-9 maj 2018, i Nerja, Spanien
Nerja är en genuin lite andalusisk stad vid havet. Det finns ingen plats vi hittat där de lyckats bevara känslan på samma sätt. Glöm stressiga och överexploaterade semesterorter. Nerja är småskaligt och vackert med vindlande gator, vitslammade hur, blommor, smide och byggförbud över tre våningar i innerstaden. Det finns bra restauranger och människorna i Nerja är väldigt vänliga, avslappnade och välkomnande, därför är det lätt att trivas här. Många blir liksom jag, förälskade i staden och kommer tillbaka gång på gång.
Vi bor på Nerja Luna i delad lägenhet och gör yoga 4.5 - 5 timmar om dagen dvs minst 27 timmar totalt.
Varje dag börjar vi med meditation/Pranayama (andningsövningar) efteråt serveras en lätt frukost, resten av dagen fyller vi med yoga, bad och annat som var och en tycker om att göra.
Kontakt: www.bokanerja.se/vara-tjanster/paketresor/yogaresor/ganeshayoga-2-9-maj-2018/

Yogaresa med Andrea Hedenskog, 5 - 10 maj 2018 till Gaucin, Spanien
YOGA UNDER TORNFALKENS VINGAR
Möt våren i flamencons förlovade land, i Gaucin, en bergsby i Andalusien. Gaucin ligger sydväst om Malaga, den närmsta flygplatsen.
Under fem dygn tränar vi Iyengaryoga, gör pranayama, äter lokalt odlad vegetarisk mat och tar del av allt en andalusisk by har att erbjuda som tapas, spanska gitarrer, doften av apelsinträd, vandringar i de vackra bergsområdena med utsikt över Gibraltar och den afrikanska kontinenten. Boendet är fördelat på traditionella andalusiska hus och lägenheter. Det finns tillgång till pool. 
För anmälan och mer information se www.brannoyoga.se

"Going beyond boundaries" Abhijata Sridhar Iyengar i Göteborg, 10-13 maj 2018 
Styrelsen har bjudit in Abhijata från Pune att hålla en workshop för att fira dels Gurujis 100: e födelseår, dels vår förenings 10-års jubileum! Abhijata är barnbarn till B.K.S Iyengar och har växt upp sida vid sida med hans visdom. Det är en enormt stor ära att hon tackat ja och första gången någon från institutet besöker Sverige. Detta är en del av en rundresa Abhijata gör och hon kommer besöka sammanlagt fyra länder i Europa denna gång. Kom ihåg datumen för att kunna delta på detta stora event!

Håll dig uppdaterad om eventet på Facebook:
IYFSEs Facebooksida: www.facebook.com/IYFSE/
Abhijata Sridhar Iyengar i Göteborg, 10-13 maj 2018: www.facebook.com/events/1223006814511528/

Workshop med Carrie Owerko 8-10 juni, Yoga Nu Göteborg
Yoga Nu are happy to welcome Carrie Owerko back to Gothenburg. Carrie is a Senior Iyengar teacher, based in New York, but travels all around the world holding workshops. Carrie has a playful way of approaching yoga, she loves to explore the relationship of discipline and playfulness.

Kontakt: To register please email Ingrid: Ingrid@yoganugoteborg.se or visit www.yogagoteborg.se

Sommar yoga på Fotö med Ingrid Engström, Göteborg
Välkommen till sköna dagar med yoga på Fotö skola i Göteborgs norra skärgård. Dagar för återhämtning och fördjupning.

Kontakt: För anmälan och mer information se: www.yogagoteborg.se eller maila Ingrid: Ingrid@yoganugbg.se

Sommarretreat med Andrea Hedenskog, 6-8 juli 2018 på Brännö, Göteborg
AKTIV SEMESTER MED IYENGARYOGA 
Ta båten till Brännö i Göteborgs arkipelag, lämna fastlandet med brus och konsumtion och ge dig själv en hel helg med yoga och  tystnad. Vi yogar och äter i Brännö Yogas vackra studio. Du kommer att ha tid till att uppleva skärgårdsnaturen och det finns möjlighet till massage, bastu och salta bad. Boende ordnar du själv. 

Under helgen utforskar vi de sk fågelpositionerna vilket innebär att vi dels kommer att jobba med styrka i armarna men även en hel del höftöppnande ställningar. Dessutom ingår meditation och pranayama. Då det endast är tio platser kommer du att få mycket individuell guidning. Efter retreaten får du ett program som du kan göra hemma. Din lärare är Andrea Hedenskog, certifierad Iyengaryogalärare. För anmälan och mer information se www.brannoyoga.se

Workshop med Monica Haar 28-30 september, Göteborg
Vi på Yoga Nu är jätteglada att kunna erbjuda er chansen att återigen träna med svensktalande Monica Haar. Monica bor mestadels på Nya Zeeland där hon driver sitt eget yoga center och har nyligen blivit uppgraderad till Junior Advanced II av Geeta Iyengar

Kontakt: för mer information och anmälan se: www.yogagoteborg.se
eller maila Ingrid: Ingrid@yoganugbg.se

Workshop with David Meloni 19-21 October, Gothenburg
David Meloni is a Advenced Senior level II teacher from Florens in Italy. We are very happy that he is coming to Gothenburg for the first time and would love for you to join us.

Kontakt: to register or more information please look at: www.yogagoteborg.se  or email Ingrid: Ingrid@yoganugbg.se

Lärarutbildning med Ingrid Engström januari 2019
Drömmer du om att bli Iyengar yogalärare eller vill komma igång med hempraktik och lära dig lite om yogafilosofin? På Yoga Nu kommer vi att börja en ny lärarutbildning i januari 2019.
Kontakt: för mer info kontakta Ingrid: Ingrid@yoganugbg.se