Böcker skrivna om Iyengar Yoga

Kort om B. K S Iyengar

B. K. S Iyengar första bok Light Yoga, som publicerades 1966, har översatts till sexton språk, inklusive ryska, polska, hebreiska, ungerska, holländska, franska, italienska, tyska, koreanska och ukrainska. Han har också skrivit "Light on Pranayama", "Light on The Yoga Sutras of Patanjali", The Tree of Yoga - Yoga Vrksa", "Light Ashtanga Yoga", "Tree of Yoga" och hans senaste bok, som lanserades i september 2005, är "Light on Life". Bland annat hans böcker omfatta sex volymer Astadala Yogamala som innehåller samlingar av hans skrifter och intervjuer.

Light on yoga 

B.K.S Iyengar

Boken är ett bra uppslagsverk där över 200 yogapositioner utförligt beskrivs. Boken är utgiven 1966 men fortfarande lika aktuell. Boken förklarar vad yoga är, dess tekniker och effekterna av den. Kallas av många för yogabibeln.
ISBN 0 8052 1031 8

 

Light on Life 

B. K. S Iyengar

En bok om hur yoga kan visa vägen på denna resa.

Boken är utgiven 2006

 

Light on Pranayama

B.K.S Iyengar

En bok om livsenergi och tekniker inom konsten att andas på ett yogiskt vis. Boken innehåller detaljerade instruktioner hur du genomför de olika andningsövningarna inom yogan. En praktisk och grundlig bok för dig som vill fördjupa dig inom konsten av Pranayama.

The Art of Yoga

B. K.S Iyengar

The Tree of Yoga

B.K.S Iyengar

Yoga A gem for Women

Geeta S Iyengar

Geeta Iyengar, dotter till BKS Iyengar, är en högt aktad och mycket omtyckt Iyengar yogalärare. Boken som är mycket välskriven leder kvinnan genom de tre stadierna i livet. Boken beskriver även hur yogapositionerna på bästa sätt kan anpassas för nybörjare och stela personer. I slutet av boken finns även ett kapitel om yoga för gravida.
ISBN 0 9314 5498 0

Yoga: The Path to Holistic Health 

B. K. S Iyengar

En modern bok om Iyengar yoga. Yogapositionerna beskrivs idetalj med både bilder och text. Innehåller över 2000 bilder och 80 yogaprogram anpassade för olika hälsotillstånd, tex. huvudvärk, stress, förstoppning och sömnproblem. I boken beskrivs hur yoga är en holistisk träningsform som ger dig fysisk, mental och emotionell hälsa. Träningsprogrammen i slutet av boken är enkla att följa och illustrerade med tydliga bilder.
ISBN 0 7513 2167 2

Iyengar Yoga for Motherhood

Geeta S Iyengar, Rita Keller och Kjerstin Kattab 

En bok om hur man praktiserar yoga under graviditeten och senare som mamma.

Boken är utgiven 2010

ISBN 978-1-4027-2689-7

The Guidelines for Teachers of yoga

B. K. S. Iyengar, Geeta S Iyengar

Boken är skriven av BKS och Geeta Iyengar. Den här boken riktar sig till certifierade Iyengar yogalärare och lärarkandidater och bygger på den lärarutbildning som genomförs på RIMYI i Pune. Boken bör användas tillsammans med "Peliminary Course".

Yoga the Iyengar Way
Silva Mira and Shyam Mehta
En välillustrerad guide till Iyengaryoga, skriven av tre erfarna elever till BKS Iyengar. Med tydliga bilder och bra instruktioner är boken lätt att följa och passar lika bra för dig som är nybörjare som för dig som tränat länge.

Yoga för alla

Rosamund Bell

En bra bok om Iyengar Yoga på svenska. Boken innehåller enkla instruktioner och tydliga bilder till över 50 yogapositioner. Den innehåller även förslag på träningsprogram som tillgodoser olika behov och nivåer. Boken ger också en introduktion till yogans ursprung, historia och filosofi. Boken är sedan några år slutsåld hos bokhandeln och på förlaget men säljs tack vare en nytryckning via några Iyengar Yogaskolor runt om i Sverige. Boken brukar även finnas på välsorterade bibliotek.

ISBN 91 7711 677 1

Guruji

B. K :S Iyengar

En vacker bok med fina bilder och kloka visdomsbord av B. K.S Iyengar

 

 

Props and Ailments

Bobby Clennell

Boken är skriven och illustrerad av Iyengar yogaläraren och illustratören Bobby Clennell från New York i USA. Ritningarna är gjorda utifrån fotografier som togs i samband med det medicinska symposium som hölls i samband med Guruji´s 70 årsdag på Ramamani Memorial Iyengar Yoga Institute i Pune. Boken ger en inblick i B.K.S. Iyengar innovativa sätt att ta fram hjälpmedel som använd inom Iyengar yoga och då framförallt inom yoga terapi. Boken har mycket välgjorda måttutsatta ritningar för dig som vill tillverka din egen Iyengar yoga utrustning. 

The woman´s yoga book
Bobby Clennell

En bok som handlar om att respektera sin kropp och lyssna på kroppens olika signaler genom den hormonella cykeln. Här kan du läsa om vilka positioner som passar bäst för de olika faserna genom menstruationscykeln. Du får också förslag på yogaövningar för hormonella problem som t.ex. PMS, mensvärk, kraftiga blödningar. Boken är skickligt illustrerad med vackra tydliga bilder av Bobby Clennell som lyckats fånga energin i de olika övningarna med sina fina bilder

 
"When the asana is correct there is lightness, a freedom. Freedom comes when every part of the body is active. Let us be free in whatever posture we are doing. Let us be full in whatever we do."

 

B. K. S. Iyengar