Helhet och Hälsa i Piteå oktober 2014


Helgen 11-12 oktober genomfördes hälsomässan Nolia Helhet på Pite Havsbad. Iyengar Yogaföreningen medverkade med egen monter och vi som deltog var Kristina och Erik Berglund, Ulrika Falk Mörtberg,

Marielle Marklund, Ylva Nyberg och Karin Schelén. I vår monter erbjöd vi besökarna ett gratis yogatest med fyra enkla övningar och några tips på vad just den personen behövde tänka på. Ca 50 personer genomförde testet som var mycket populärt. Dessutom lottade vi ut en yogalektion för två personer till tre vinnare varje dag utan motprestation. Båda aktiviteterna gjorde att folk blev nyfikna och vi fick kunde berätta om Iyengar yoga. Kristina Berglund höll även en öppen föreläsning under söndagen.

Erik berättar: - Tävlingen med utlottning var ett bra och enkelt sätt att locka mässbesökare till montern som de annars hade tänkt gå förbi. När de kom in i montern var det enkelt att börja prata med dem. Det enkla testet gjorde att det hela tiden hände någonting i montern så att andra besökare stannade upp för att se vad som hände -nyfikna att själva få göra testet. Det känns som att vi hittade ett koncept som fungerade mycket bra.  Vi hade tre personer varje dag som ansvarade för montern och det var fullt tillräckligt. Ofta stod vi två personer i montern och turades om under dagen att få raster, så alla hann gå runt och mingla och gå på föreläsningar. Om man ska använda
föreningens mässvägg rekommenderar jag att man har en monter som är minst 2x3 meter. 

Ulrika berättar: - Jag kan ibland tycka att det är svårt att sälja in något så stort som yoga men under helgen så mötte jag så många positiva, nyfikna och glada människor, och det är väl det som var hela grejen, att få till ett möte som stannar kvar i besökarnas medvetande en stund. Och att få en person att prova på yoga är ju målet. För vi vet ju hur det är med yogan för de allra flesta, när man väl provat så vill man bara ha mer!

Ylva berättar: - Mässan har gett mig ett bra tillfälle att visa vad Iyengaryoga är och var jag finns. Jättekul och inspirerande att träffa så många som är intresserade och nyfikna på yoga.

Karin berättar. -Det var mycket roligt att få chansen att berätta om vår yoga för så många mässbesökare. Att det dessutom togs emot så väl och väckte sådant intresse gjorde det hela bara mer givande. Ett extra plus för föreningens fina monter.

Kristina berättar: -Det var kul att få hålla en föreläsning om yoga på mässan. Trots att föreläsningen hölls tidigt på söndag förmiddag så lockade den många åhörare. Yoga är ju svårt att förklara med ord, det måste upplevas, så jag lät publiken prova några enklar yogaövningar som de kunde göra stående eller sittande och berättade vad positionerna var bra för och på vilket sätt man enkelt kan göra yoga en del av sin vardag för bättre hälsa och bättre kroppsmedvetenhet.


Se bildspel från mässan här

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna